Tiedotteet

Patria osallistuu Rotorcraft & Unmanned Systems Asia -tapahtumaan Singaporessa 9.-11. huhtikuuta 2019 Changi Exhibition Centressä osastolla H 17.

Helikoptereiden elinkaaren tukipalvelut

Patria esittelee helikoptereiden elinkaaren tukipalveluita, kuten huolto, korjaus ja ylläpito (MRO) sekä helikoptereiden tuotetukipalveluita, niiden komponentteja ja laitteita, päivityksiä ja muutostöitä. Patria on FAA ja EASA 145 -sertifioitu keskus, joka tarjoaa avaimet käteen periaatteella kattavat palvelut Airbusin, Bellin ja Leonardon helikoptereille, ollen myös NH90-helikoptereiden pohjoismainen huoltokeskus.

CANDL – Compact Airborne Networking Data Link

Patria esittelee tapahtumassa CANDL tiedonsiirtojärjestelmää, missä luotettavuus, verkottuvuus ja häiriönsietokyky yhdistyvät pieneen fyysiseen kokoon. CANDL:in ohjelmistoradiopohjainen laitteisto on suunniteltu täyttämään lentokoneympäristön asettamat olosuhdevaatimukset, mutta alustariippumattomana laitteena se soveltuu minkä tahansa viranomaisen tai siviilioperaattorin käyttöön. CANDL tarjoaa pitkän kantaman ilmasta-ilmaan ja ilmasta-maahan verkottumista sekä yhteysetäisyyden kasvattamista radiohorisontin yli releoinnin avulla. Pienen kokonsa, luotettavan komentoyhteyden sekä suuren datanopeuden CANDL on vastaus erilaisten miehittämättömien järjestelmien tiedonsiirtotarpeisiin. CANDL on testattu tiedonsiirtoratkaisu MUMT (Manned-unmanned-teaming) -operaatioihin, jotka perustuvat miehitettyjen ja miehittämättömien järjestelmien yhteistoimintaan.

Lisätietoja:

Peter Örjes, International Support Partnerships, Patria, p. +46 739 449 060, peter.orjes@patriahelicopters.com

Jouni Wirtavuori, CANDL tuotepäällikkö, Patria, p. 040 869 2258, jouni.wirtavuori@patria.fi

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa. Toimipisteitä on Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Vuonna 2018 Patrian liikevaihto oli 476,1 miljoonaa euroa, ja konsernissa toimii 2 800 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50.1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49.9 %). Patria omistaa 50 % norjalaisesta Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.

www.patria.fi