Tulosta

Patria-konsernin kolmen vuosineljänneksen tulos parani selvästi verrattuna edelliseen vuoteen. Liikevaihto oli 349,1 miljoonaa euroa, kun edellisen vuoden vastaava luku oli 291,8 miljoonaa euroa (+19,6 %). Liikevoitto oli 53,0 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 26,4 miljoonaa euroa. Omavaraisuusaste oli 56,1 % (46,8 %) ja nettovelkaantumisaste 19,2 % (30,5 %). Tilauskanta oli 918,0 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 1 056,2 miljoonaa euroa. Liikevaihdon ja liikevoiton positiivinen kehitys johtuu pääosin Land-liiketoiminnan meneillään olevasta projektista Yhdistyneissä Arabiemiraateissa.

Kolmas vuosineljännes 2016

Heinäkuussa BAE Sys­tems Austra­lian ja Pat­rian yh­teis­työs­sä Austra­lian Land 400 -hank­kee­seen tar­joa­ma pans­sa­roi­tu tie­dus­te­lua­jo­neu­vo AMV35 va­lit­tiin mu­kaan asiak­kaan 12 kuu­kaut­ta kes­tä­vään tes­ti- ja ar­vioin­ti­vai­hee­seen.

Syyskuussa Patria oli mukana puolustusalan DVD2016-tapahtumassa Isossa-Britanniassa, jossa se esitteli AMV-ajoneuvon eri versioita.

Patria Pilot Training ja ASTCO Finland solmivat yhteistyösopimuksen lentoyhtiöiltä edellytettävän lentävän henkilökunnan turvakoulutusyhteistyöstä.

Patria teki sopimuksen Rajavartiolaitoksen kahden Agusta/Bell 412 EP-helikopterin modernisoinnista. Järjestelmäpäivitys sisältää avioniikan ja tehtäväjärjestelmien, potilaspaarien ja lämpökameran (FLIR) uusinnan sekä videodatayhteyden integroinnin koptereihin.
 

Katsauskauden jälkeisiä tapahtumia

Lokakuussa Patria osallistui Helitech International -tapahtumaan Amsterdamissa.

Finnair ja Patria Pilot Training solmivat sopimuksen uusien liikennelentäjien kouluttamisesta.  Sopimuksen mukaan Patria toteuttaa MPL eli Multi-Crew Pilot License -koulutusohjelman Finnairille yhdessä Finnair Flight Academy Oy:n kanssa.

Patria teki sopimuksen osavalmistuksesta Airbusin A320-koneohjelmaan. Patrian jatkossa valmistamat hiilikuiturakenteet toimitetaan Saksaan osaksi A320-pyrstökokoonpanoa.
 

Loppuvuoden näkymät

Konsernin liiketoiminnan kasvu jatkuu loppuvuonna. Kotimaisella pääasiakkaalla Puolustusvoimilla on tarjous- ja selvittelyvaiheissa Patrialle strategisesti tärkeitä ja ennätyksellisen suuria projekteja, jotka ovat koko maan puolustusteollisuuden tulevaisuuden kannalta ratkaisevia. Tilauskannan kehitys riippuu suurten tarjousvaiheessa olevien vientihankkeiden liikkeellelähdöstä kansainvälisillä markkinoilla.

 

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Ville Jaakonsalo, p. 0500 881 070, [email protected]

Viestintäjohtaja Birgitta Selonen, p. 040 869 2043, [email protected]

 

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Konserni toimii Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Puolassa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Afrikassa. Konsernissa toimii 2 800 ammattilaista.
www.patria.fi