Tulosta

Patria Pilot Training siirtää toimintansa Tampere-Pirkkalan lentoasemalle tammikuun alussa 2017. Uuden sijaintipaikan löytämiseksi kartoitettiin useita lentoasemia ja neuvotteluja käytiin useiden vaihtoehtojen tarjoajien kanssa. Pirkkalaan päädyttiin, koska se on sijainniltaan ja toiminnan sekä kustannusten kannalta paras vaihtoehto. Lisäksi Patrialle ovat erityisen tärkeitä lentokentän toiminnan jatkuvuuden turvaaminen pitkällä aikavälillä sekä se, että sieltä operoi useita toimijoita. Siirtyminen liittyy valtion päätökseen vetäytyä Helsinki-Malmin lentoasemalta.

Myöhemmin keväällä toiminta jatkuu samalla alueella uuden koulutuskeskuksen tiloissa, joista tulee Patrian käyttöön noin 40 %. Toisena toimijana kiinteistössä on Tampereen seudun ammattiopisto, joka sijoittaa sinne lentokoneasentajien koulutuksen.

Patria Pilot Training on kouluttanut satoja kotimaisia ja myös lukuisia ulkomaisia oppilaita liikennelentäjiksi perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Patrialla on laaja koulutusohjelmatarjonta, joka sisältää muun muassa lentoyhtiöille suunnatun Multi-Crew Pilot Licence (MPL) -ohjelman. Oppilaitoksella on käytössään huippumoderni lentokoulutuskalusto. Lentokoulussa toimii 20 henkilöä.

Patria Pilot Training on osa Patria-konsernia, joka on kansainvälisesti toimiva puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Konserni toimii Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Puolassa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa ja Etelä-Afrikassa. Konsernissa toimii 2 800 ammattilaista.