Tiedotteet

Patria on myynyt 15. joulukuuta 2014 allekirjoitetun kauppasopimuksen mukaisesti avaruusyksikkönsä RUAGlle osaksi sen avaruusliiketoimintaa. Kauppa sisälsi Patrian Systems-liiketoiminnan avaruustoimintoihin liittyvän toiminnan. Kaikki Patrian Tampereella sijaitsevassa avaruusyksikössä työskentelevät 29 työntekijää siirtyivät perustetun RUAG Space Finland -yrityksen palvelukseen.

Patrian avaruusyksikkö on toimittanut elektroniikkajärjestelmiä useiden satelliittien tarpeisiin avaimet käteen -periaatteella. Päätuotealueet ovat satelliittien liityntä- ja ohjauselektroniikka, tehoalijärjestelmät ja tehonjakolaitteet sekä niihin liittyvät testilaitteet. Henkilöstö on menestyksekkäästi ollut mukana useissa Euroopan avaruusjärjestö ESAn ohjelmissa, kuten Sentinel-2, EarthCARE, Swarm ja Gaia. Meneillään olevassa Solar Orbiter -hankkeessa, jossa nyt RUAGille siirtvä yksikkö  vastaa muun muassa satelliitin tehoalijärjestelmästä, nähdään pitkäaikainen ja menestyksekäs jatkumo Rosetta-satelliitin tehonjakolaitteiden toimittamisesta viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

”Patrian avaruusyksiköllä on nyt paremmat edellytykset kehittyä ja kasvaa osana RUAG-konsernia, jossa avaruustoiminnot on määritelty yhdeksi strategisesti merkittäväksi alueeksi”, sanoo Patrian yrityssuunnittelu- ja markkinointijohtaja Jukka Holkeri.

Lisätietoja:
Jukka Holkeri, yrityssuunnittelu- ja markkinointijohtaja, Patria, 040 869 2008, jukka.holkeri@patria.fi

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Konserni toimii Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Puolassa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa, USAssa ja Etelä-Afrikassa. Konsernissa toimii 2 800 ammattilaista.
www.patria.fi

RUAG Space on johtava avaruusteollisuuden laitteiden valmistaja Euroopassa. Sen 1 150 työntekijää työskentelevät seitsemällä paikkakunnalla Sveitsissä, Ruotsissa ja Itävallassa ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli noin 299 miljoonaa Sveitsin frangia (noin 250 miljoonaa euroa).
www.ruag.com