Patria AMV -tuoteperhe

Modernien panssaroitujen pyöräajoneuvojen globaali markkinajohtaja

Patria kehittää, markkinoi ja valmistaa panssaroituja pyöräajoneuvoja sekä tuottaa niiden elinkaaren tukipalveluja. Patria AMV -ajoneuvotuoteperhe on modernien panssaroitujen 8x8 ajoneuvojen edelläkävijä.

 

Patrian kehittämät panssaroidut pyöräajoneuvot edustavat alansa viimeisintä teknologiaa. Osaaminen perustuu vuosikymmenien kokemukseen sekä merkittäviin tuotekehityspanostuksiin. Yhtiö toimii kiinteässä yhteistyössä asiakkaidensa ja laajan kansainvälisen teollisuuskumppaniverkoston kanssa. Nato-yhteensopivat tuotteet ja palvelut räätälöidään aina asiakaskohtaisesti.

 

Patria AMV -tuoteperheessä yhdistyvät ajoneuvon suuri kantavuus sekä viimeisin teknologia. Nämä mahdollistavat korkean suojaustason sekä raskaiden asejärjestelmien samanaikaisen integroinnin ajoneuvoon liikkuvuuden tästä kärsimättä.

 

Patria AMV 8x8 on kehitetty tarjoamaan optimaalisen komponenttien modulaarisuuden ja mukautumaan joustavasti eri ajoneuvoversioiden tarpeisiin ilman muutoksia perusajoneuvoon. Patria AMV on saatavina seuraavana kolmena mallina:

 

  1. Perusmalli, joka on seuraavien ajoneuvoversioiden alustana: panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo (APC), jalkaväen taisteluajoneuvo (IFV), komentoajoneuvo, ambulanssi, tiedusteluajoneuvo, panssarintorjuntaohjusajoneuvo (ATGM), korjaus- ja evakuointiajoneuvo (ARRV) tai 120 mm Patria Nemo kranaatinheitinjärjestelmä.
  2. Korkeakattoinen malli, jossa ajoneuvon takaosassa (34 cm korkeampi kuin perusmalli) on enemmän tilaa komentoajoneuvo-, C4I-, ambulanssi-, korjausajoneuvoversioiden tarpeisiin.
  3. Raskasasealusta on optimoitu kantamaan isokaliiberisia asejärjestelmiä, kuten 120 mm AMOS kranaatinheitinjärjestelmä tai 105/120 mm kanuuna (MGS).

Edellä mainitut AMV:n kolme mallia kaikkine versioineen ovat saatavilla myös 40 cm:llä pidennettyinä ajoneuvoina.

 

AMV:ssä on luokkansa paras ballistinen suojaustaso jopa 30 mm APFSDS ammusten uhkaa vastaan etusektorista, sen miinasuojauksen ollessa huippuluokkaa aina 10 kg TNT miinoihin asti. Ajoneuvon suuri kantavuus mahdollistaa erityyppisten asejärjestelmien integroinnin, alkaen 7,62 mm konekivääreistä aina 105/120 mm kanuunaan tai 120 mm AMOS / Patria Nemo -kranaatinheitinjärjestelmään asti.

 

Patria AMV -esite

 

Patria AMVXP

AMV-tuoteperheen uusin jäsen Patria AMVXP asettaa uuden standardin tulevaisuuden panssaroiduille 8x8 ajoneuvoille, täydentäen Patrian legendaarisen AMV:n menestyskulkua. AMVXP -ajoneuvossa on Patria AMV:hen verrattuna enemmän suorituskykyä, kuormankantokykyä ja suojaa. Patria AMVXP on AMV:n tapaan saatavilla myös 40 cm:llä pidennettynä ajoneuvona.

 

Patria AMVXP -esite

 

 

Lisätietoja