Lentokoneiden elinkaarituki
Euroopan lentoturvallisuusvirasto, European Aviation Safety Agency EASA, on myöntänyt Patrian Aviation-liiketoiminnalle kaksi täydentävää tyyppihyväksyntää (Supplementary Type Certificate, STC). Tyyppihyväksynnän saaneet suuret muutostyöt (Major) on kehitetty ja sertifioitu Suomen rajavartiolaitoksen Agusta Bell 412EP -helikopteriin. Muutoksilla helikopterin kommunikaatio- ja navigointitoiminnot on päivitetty vastaamaan uusimpia eurooppalaisia ilmatilavaatimuksia.

Muutostöillä parannetaan lisäksi helikoptereiden etsintä- ja pelastuskykyä, jotka ovat Suomen rajavartiolaitoksen käyttämien helikoptereiden ydintoimintoja. Patrian kehittämät, ja asentamat toiminnot takaavat Vartiolentolaivueelle operatiivisen kyvyn Pohjois-Suomen oloihin.

”Nämä täydentävät tyyppihyväksynnät ovat luonnollinen jatkumo Patrian suorittamille muutostöille. Vastaavia muutostöitä on jo vuosia tehty erilaisille sotilasalustoille, mutta nämä ovat Suomessa ensimmäiset, jotka on sertifioitu EASA:n siviilivaatimusten mukaisesti”, toteaa lentokelpoisuuspäällikkö Tuomo Jokisalo Patriasta.

Lisätietoja: Tuomo Jokisalo, lentokelpoisuuspäällikkö, Patrian Aviation-liiketoiminta, p. 040 869 3112, tuomo.jokisalo@patria.fi

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa. Toimipisteitä on Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Vuonna 2017 Patrian liikevaihto oli 467,7 miljoonaa euroa, ja konsernissa toimii 2 800 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50.1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49.9 %). Patria omistaa 50 % norjalaisesta Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden