Konserni

Konsernitehtävät liittyvät talous-, rahoitus- ja henkilöstöhallintoon, hankintaan, lakiasioihin, strategiatyöhön, ICT:n ja teolliseen yhteistyöhön sekä markkinointiin ja viestintään. Konsernin päätoimipaikat ovat Helsinki ja Tampere, mutta konsernin väkeä on lähes jokaisella toimipaikkakunnallamme. Konsernitehtävissä toimii yhteensä 115 henkilöä.

Aerostuctures

Komposiittirakenteita ilma-aluksiin

Aerostructures-liiketoiminta suunnittelee ja valmistaa vaativia, komposiittisia lentokonerakenteita ja on aktiivisesti mukana uusien komposiittiteknologioiden kehittämisohjelmissa. Ydinosaamista ovat vahva komposiittirakenteiden suunnitteluosaaminen ja tehokkaat tuotantoprosessit.

Esimerkkejä osaajiemme koulutustaustoista: lentokone- tai materiaalitekniikan DI/insinööri, tradenomi, datanomi, mekaanikko, teknikko ja eri ammatilliset perustutkinnot. Yrityksessämme työskentelee muun muassa hankepäälliköitä, laatuinsinöörejä, valmistussuunnittelijoita, lujuuslaskijoita, tarkastajia, laminoitsijoita ja komposiittiasentajia.

Liiketoiminta työllistää yhteensä 150 henkilöä Jämsän Hallissa sekä Tampereella.

Aviation

Ilmailu työllistää Patrian eri liiketoiminnoissa yli 1000 ammattilaista

Aviation-liiketoiminta tarjoaa lentokoneiden ja helikoptereiden elinkaaren tukipalveluita pääasiassa viranomais- ja sotilasasiakkaille. Elinkaaren tukipalvelut kattavat rungon, moottorin ja laitteiden huolto-, korjaus- ja modifiointipalvelut sekä lentokoulutuksen.

Ydinosaamista ovat erityisasiantuntemusta vaativat tuotekehitys-, suunnittelu-, asennus-, huolto- ja koulutustehtävät. Toiminnot työllistävät muun muassa diplomi-insinöörejä, insinöörejä, tohtoreita ja teknikoita, jotka ovat valmistuneet lentotekniikan, konetekniikan, tuotantotalouden tai logistiikan opintosuunnilta. Lennonopettajien osaamispolun taustalla on joko sotilas- tai siviili-ilmailussa hankittu pätevyys. Asentajilta edellytämme erityisesti joko lentokone- tai moottoritekniikkaan tai avioniikkaan suuntautuneisuutta sekä sitoutumista ammatillisten käsityöläistaitojen ylläpitämiseen ja kasvattamiseen käytännön työssä.

Aviationilla on henkilöstöä noin 930 ja liiketoiminnan toimipaikat ovat Jämsän Halli, Nokian Linnavuori, Utti, Tikkakoski, Pirkkala, Tampere ja Tukholman Arlanda.

Land

Kansainvälisiä tehtäviä ajoneuvojen ja asejärjestelmien parissa

Land-liiketoiminta keskittyy ajoneuvojen ja asejärjestelmien tuotekehitykseen, tuotantoon, markkinointiin, myyntiin, projektinjohtoon, tarvittavaan hankintalogistiikkaan ja tuotteisiin liittyviin elinkaaren tukipalveluihin. Liiketoiminnan menestys perustuu osaavaan henkilöstöön, nopeaan tuotekehitysprosessiin, lyhyisiin toimitusaikoihin ja vankkaan yhteistyöhön toimittajaverkoston kanssa.

Monipuolisia tehtäviä on tarjolla diplomi-insinööreille sekä insinööreille suunnittelussa, tuotekehitys- ja projektitehtävissä sekä tukitoiminnoissa ja asentajan tehtäviä kokoonpanossa.
Sopiva koulutustausta on DI- tai insinööritutkinto (esim. kone-, sähkö-, ajoneuvotekniikka, tuotantotalous) ja asentajilla ajoneuvo- tai sähköalan ammatillinen koulutus.

Land-liiketoiminnan toimipaikkoja ovat Hämeenlinna ja Tampere.

Systems

Järjestelmähankkeita yhteistyössä asiakkaan kanssa

Systems-liiketoiminta tarjoaa sinulle uramahdollisuuden tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien kehityksen parissa. Meillä suunnitellaan, kehitetään ja valmistetaan elektroniikkaa, ohjelmistoja ja järjestelmiä tilannetietoisuuden, kyberin, sensoriteknologian, signaalinkäsittelyn ja häiveteknologian alueilta. Ohjelmistokehitystyön pariin työllistyy tulevaisuudesta entistä useampi uusi henkilö liiketoiminnassamme. Saat hyödyntää osaamistasi ja oppia uutta mielenkiintoisten teknologioiden parissa kokeneiden ammattilaistemme ja osaavien esimiestemme tuella.   

Meillä työskentelee 260 huippuosaajaa. Toimipaikkamme sijaitsevat Tampereen keskustassa, Espoon Otaniemessä ja Jämsän Hallissa.

  • Lisätietoa Systemsin Patria Nemo -koulutussimulaattorista täältä.

  • Lisätietoa Systemsissä suunnitellusta edistyneestä reaaliaikaisesta tiedustelujärjestelmästä täältä.