Veikko, kenttätestausmekaanikko

Kenttätestausmekaanikon työssä lähes jokainen päivä on erilainen. Uudelle ja etenkin nuorelle henkilölle, joka halajaa näihin tehtäviin, voin sanoa, ettei tähän voi alkaa, tähän pitää kasvaa. Olen työskennellyt Patriassa vuodesta 1974. Normipäivää on vaikea kuvailla, koska lähes jokainen päivä on erilainen.

Sekä työ että työolosuhteet vaihtelevat - testeistä riippuen välillä on +50 astetta varjossa ja yöt aavikolla nukutaan hiekalla +36 asteessa. Viikon jälkeen kylmä olut maistuu oikein hyvältä! Toinen ääripää on sitten - 50 astetta ja silloinkin pitää työnsä hoitaa. Tehtäviin kuuluu valmistautumista asiakastesteihin, ajoneuvon esittelyä, testausta, kaluston kunnossapitoa, käyttämiemme huoltokonttien varustelua työkaluilla ja varaosilla sekä niiden ylläpitoa ja päivittämistä kulloisenkin tarpeen mukaan. Jos kaikelta tältä aikaa jää, töitä on koevalmistusverstaalla tai testausosastolla ja joskus suunnittelun asiantuntijana.

Minua motivoi työ itsessään, koska se ei ole paikallaan junnaamista, vaan kaikki päivät ovat erilaisia ja välillä hyvinkin haastavia. Lisäksi tapaa paljon erilaisia ihmisiä eri puolilta maailmaa ja saa hyvän kuvan siitä, mitä asiakas oikeasti haluaa ja tarvitsee. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen vaatii nöyrää, mutta ennakkoluulotonta asennetta, tulemista toimeen erilaisissa olosuhteissa erilaisten ihmisten kanssa, vastuuntuntoa tekemisistään, tuotteen ja sen ominaisuuksien tuntemista, hyviä kontakteja talon sisällä, kokemusta, erittäin hyvää ajotaitoa sekä maastossa että maantiellä, valmiutta laittaa itsensä likoon, kykyä uskaltaa ja pystyä tekemään nopeita ratkaisuja. Perhesuhteet pitää olla kunnossa, sillä kotiasiat jäävät kokonaan toisen osapuolen hoidettavaksi välillä pitkäksikin aikaa.