Tulosta
Ajoneuvo HAPC

Suomen puolustusvoimat tulee hankkimaan raskaasti suojattuja panssaroituja Patria 6x6 -ajoneuvoja osana kansainvälistä CAVS (Common Armoured Vehicle System) -hanketta. Puolustusministeri Antti Häkkänen on valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen käynnistämään raskaiden panssaroitujen Patria 6x6 -ajoneuvojen sarjahankinnan Patrialta. Hankinnan ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu yksi esisarja-ajoneuvo ja 20 ajoneuvoon integroitavat Kongsbergin etäohjattavat asejärjestelmät. Hankinta pitää sisällään myös lisähankintavarauksen 18 ajoneuvon hankinnasta sekä ajoneuvojen varusteluista, huolloista, varaosista ja koulutuksista. 
 
”Raskaasti panssaroidut ajoneuvovariantit poikkeavat Patria 6x6 -perusajoneuvovariantista muun muassa korkeammalla suojausasteella sekä suuremmalla tulivoimalla, joiden ansioista ne antavat parempaa suojaa esimerkiksi kriisinhallintatehtävissä. Raskaasti suojattu Patria 6x6 -ajoneuvo etäohjatulla asejärjestelmällä on useamman maan yhteisen tuotekehitystarpeen tulos”, sanoo Patrian Suomen toiminnoista vastaava johtaja Jussi Järvinen
 
Valtioiden välisessä CAVS-yhteishankkeessa ovat Suomen lisäksi tällä hetkellä Latvia, Ruotsi ja Saksa. Hanke käynnistyi vuonna 2020 ja Patria 6x6 -ajoneuvoja on tilattu hankkeen puitteissa jo noin 700. Hanke on herättänyt paljon kiinnostusta myös muissa maissa. 
 
Mediatiedustelut ja lisätiedot: 
 
Sirje Ahvenlampi-Hyvönen, viestintäjohtaja, Patria, puh. +358 50 557 3822, [email protected] 
 
Jussi Järvinen, Executive Vice President, Finland-divisioona, Patria, puh. +358 40 869 6625, [email protected] 
 
Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen, teknologiaratkaisujen ja lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä ja ilmassa. Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Konsernissa toimii yli 3 000 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.
www.patriagroup.com