Tulosta
Patria-Helicopters-MRO

Patria ja United Aero Group (UAG) ovat käynnistäneet alustavan yhteistyön ja suunnittelevat käynnistävänsä yhteisen hankkeen hankkiakseen ennen käytössä olleita Black Hawk -helikoptereita Yhdysvaltain armeijalta sekä tehdäkseen niihin kunnostuksia ja päivityksiä, mukaan lukien niihin liittyvät asennuspaketit. Toteutettujen modernisointien jälkeen Black Hawk -helikopterit tulevat olemaan tehtävä- ja suorituskyvyiltään huomattavasti tehokkaampia. 
 
Hanke tarjoaa asiakkaille kustannustehokkuutta, lyhyitä toimitusaikoja ja modifikoinnin erilaisiin sotilas- ja lainvalvontalentotarpeisiin, yleishyödyllisiin operaatioihin ja medevac-tarkoituksiin, mutta myös vaativiin pelastustoimen- ja palontorjuntatehtäviin. Lisäksi Patria tarjoaa paikallista ylläpitopalvelua tuleville vuosille modulaarisen Patria OPTIME -ylläpitoratkaisun avulla. 
  
”Meillä on ilo ilmoittaa ottaneemme ensimmäiset askeleet yhteishankkeessa Patrian ja UAG:n välillä. Kahden ilmailualan luotetun kumppanin välisen yhteistyön avulla voimme toimittaa ja ylläpitää hyväksi havaittuja, kunnostettuja ja päivitettyjä Black Hawk -helikoptereita kaikkialla Euroopassa. Yhdistämällä osaamisemme ja resurssimme pyrimme tarjoamaan vertaansa vailla olevaa tukea ja varmistamaan näiden kriittisten tuotteiden optimaalisen suorituskyvyn ja valmiuden puolustusteollisuuden asiakkaillemme kaikkialla Euroopassa, mukaan lukien uudet toimijat, jotka siirtyvät käyttämään uudenaikaista kalustoa”, sanoo Patrian Euroopan markkina-alueen johtaja Hugo Vanbockryck
  
"United Aero Group on erittäin iloinen yhteishankkeen käynnistymisestä Patrian kanssa modernisoitujen Black Hawk -helikoptereiden tarjoamiseksi Eurooppaan. Odotamme innolla yhteistyötämme koskien helikopteritoimituksia sekä niihin liittyvää ylläpitoa”, sanoo United Aero Groupin hankejohtaja John Plume

Patria-UAG
Kuvassa vasemmalta: Emil Olofsson (Patria), Drew Boles (UAG), John Plume (UAG), Jouni Majuri (Patria) ja Enrico Tersigni (Patria)

 
Mediatiedustelut ja lisätiedot:  

Sirje Ahvenlampi-Hyvönen, viestintäjohtaja, Patria, p. +358 50 557 3822, [email protected] 
 
Hugo Vanbockryck, johtaja, markkina-alue Eurooppa, Patria, puh. +32 471 989101, [email protected] 
  
Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen, teknologiaratkaisujen ja lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä ja ilmassa. Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Konsernissa toimii yli 3 000 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden. 

www.patriagroup.com