Tiedotteet

Patrian tytäryhtiö Milrem LCM on allekirjoittanut raamisopimuksen Latvian puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kanssa BV206-tela-ajoneuvojen huollosta ja korjauksesta. Sopimus on voimassa kahdeksan vuotta.

Latviassa on noin sata eri konfiguraatiolla olevaa BV206-ajoneuvoa. Suurin osa ajoneuvojen korjauksista on laajoja työkokonaisuuksia, joiden yhteydessä Milrem tekee yhteistyötä Patrian suomalaisen tytäryhtiö Millogin kanssa. Millogilla on vankka kokemus BV206-ajoneuvoista ja niiden modernisointitöistä.

“Odotamme innolla läheistä yhteistyötä Latvian puolustusvoimien kanssa ja sen laajentamista edelleen. Meillä on vankka osaaminen kumppanuudesta puolustusvoimien elinkaaren tukipalveluissa erityisesti Pohjois-Euroopassa. Uskomme, että tämä sopimus on hyvä pohja kasvattaa toimintaamme edelleen Baltian maissa”, toteaa Latviassa toimivan Milrem SIA:n toimitusjohtaja Ugis Romanovs.

Milrem LCM on Patrian tytäryhtiö ja osa sen International Support Partnerships -liiketoimintaa. Patria omistaa Milrem LCM:stä 60 prosenttia ja Mootor Grupp 40 prosenttia. Milrem LCM toimii puolustus- ja turvallisuusalalla tuottaen elinkaaripalveluita raskaille ja panssaroiduille ajoneuvoille, asejärjestelmille sekä muille puolustuslaitteille. Yhtiö ylläpitää ja huoltaa Viron puolustusvoimien XA-180-, XA-188- ja CV90-ajoneuvoja Tallinnassa ja Võrussa. Milrem SIA on Milrem LCM:n Latviassa toimiva tytäryhtiö.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ugis Romanovs, Milrem SIA, Latvia, puh. +371 2912 9544, ugis.romanovs@milrem.lv

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa. Toimipisteitä on Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Vuonna 2018 Patrian liikevaihto oli 476,1 miljoonaa euroa, ja konsernissa toimii 2 800 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50.1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49.9 %). Patria omistaa 50 % norjalaisesta Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.

www.patria.fi