Tiedotteet

Viron puolustusinvestointikeskus (Estonian Center of Defence Investments, ECDI) ja Milrem LCM OÜ ovat allekirjoittaneet sopimuksen Viron puolustusvoimien ajoneuvojen voimalinjojen komponenttien huollosta. Sopimus sisältää Viron puolustusvoimien Mercedes-Benz- ja DAF-ajoneuvojen moottoreiden, vaihteistojen ja jakovaihteistojen sekä akseleiden korjaukset. Sopimus on tehty seitsemäksi vuodeksi ja puitesopimuksen arvo on noin 2,1 miljoonaa euroa.

Viron puolustusinvestointikeskuksen johtaja Priit Soosaarin mukaan tämä sopimus on tärkeä, koska se tuottaa Viron puolustusvoimille merkittävää ja pitkäaikaista varmuutta laitteiden käytettävyydestä vaaditulla tasolla.

"Mercedes-Benz- ja DAF-ajoneuvot ovat yleisesti käytössä Viron puolustusvoimissa ja niiden huollon luotettava kumppani varmistaa Viron puolustusvoimien toimintavalmiuden," sanoo Soosaar. "Sotilasajoneuvojen huolto ja korjaus ovat työntekijäkeskeisiä tehtäviä ja merkittävä osa ajoneuvojen kokonaishallintaa. Se varmistaa koko ajoneuvolautan liikkuvuuden ja korkean käytettävyyden."

"Tämä periaatteessa yksinkertainen sopimus on itse asiassa erittäin tärkeä osa Viron puolustusvoimien suorituskykyä," sanoo Milrem LCM:n toimitusjohtaja Ingvar Pärnamäe. “Sopimuksen sisältämät työt kattavat koko Viron puolustusvoimien sotilasajoneuvojen elinkaaren ja varmistavat niiden käytettävyyden sekä rauhanajan harjoituksissa että, mikäli tarpeen, kriisi- ja sotatilassa.”

Milrem LCM on huoltanut ja korjannut Viron puolustusvoimien välineitä vuodesta 2014, kun se voitti XA-sarjan panssaroitujen ajoneuvojen huoltosopimuksen.

"Tämä sopimus sopii hyvin Milrem LCM:n ydinosaamisalueeseen ja teemme kaikkemme sen täyttämiseksi menestyksekkäästi," toteaa Pärnamäe.

Milrem LCM on Patrian tytäryhtiö ja osa sen International Support Partnerships -liiketoimintaa. Patria omistaa Milrem LCM:stä 60 prosenttia ja Mootor Grupp 40 prosenttia. Milrem LCM toimii puolustus- ja turvallisuusalalla tuottaen elinkaaripalveluita raskaille ja panssaroiduille ajoneuvoille, asejärjestelmille sekä muille puolustuslaitteille. Yhtiö ylläpitää ja huoltaa Viron puolustusvoimien XA-180-, XA-188- ja CV9035-ajoneuvoja Tallinnassa ja Võrussa. Uusi toimipiste Tapassa on rakenteilla. Milrem LCM:llä on tytäryhtiöt Latviassa ja Liettuassa.

 

Lisätietoja:

Priit Soosaar, p. +372 59 195 005, priit.soosaar@kaitseinvesteeringud.ee

Ingvar Pärnamäe, p. + 372 53 423 016, ingvar.parnamae@milrem.ee